EMPRENEDORIA

emprenedoria

El Consell Comarcal de la Cerdanya té una llarga trajectòria dins del món de l’assessorament, orientació i suport als emprenedors. Actualment es forma part de la Xarxa Emprèn en el marc del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, prestant serveis d’acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa.

La Roser Aduà és la tècnica que porta tot el projecte. La metodologia de treball utilitzada és una atenció individualitzada i personalitzada, oferint un itinerari d’informació, orientació, assessorament i formació depenent del cas de l’emprenedor. Per tant, els serveis que s’ofereixen de suport a l’emprenedor els podem classificar amb els següents:

  • Informació i Orientació: Són molts els dubtes que sorgeixen en els inicis d’una idea empresarial, fet que condueix a les persones a necessitar una orientació i ajuda per enfocar la seva idea, ja sigui en els passos d’iniciar una activitat empresarial, obligacions, normativa, etc.
  • Assessorament: Un cop concretada l’idea analitzem la viabilitat d’aquesta. Assessorem en el procés d’elaboració del pla d’empresa, cerquem possibles vies de finançament, assessorem de la forma jurídica més adequada, dels tràmits i ajudes que pot acollir-se l’emprenedor (capitalització de l’atur, bonificacions a la quota d’autònoms, subvencions segons l’àmbit i la tipologia del projecte), resolem dubtes de temes laborals, fiscals i tributaris segons la forma jurídica, etc.
  • Formació: Cada any s’organitzen diferents accions de formació i jornades destinades a les persones emprenedors. Aquestes tracten sobre habilitats comercials, màrqueting digital, impostos, dret mercantil, comptabilitat,etc. L’objectiu de la formació programada és dotar de competències empresarials a totes aquelles persones que tenen una idea empresarial.
  • Consolidació: S’acompanya a la persona emprenedora fins el procés final de creació i posada en funcionament de la seva empresa. Ara bé, un cop aquesta activitat ja està en funcionament s’organitzen jornades de seguiment tècnic a totes aquelles empreses que s’han anat creant per tal de millorar els seu potencial de creixement.

xarxa empren

Contacte:

Roser Aduà  (promocio@cerdanya.org) Tel. 972 884 884

Consell Comarcal de la Cerdanya (Pl. del Rec, 5. 17520 Puigcerdà)