Sin categoría

Xerrades a l’INS Pere Borrell.

Un any més des de Cerdanya jove estem presents a l’Institut Pere Borrell!
Estem fent diferents dinàmiques i tallers pels joves de totes les edats i cursos, per treballar diferents aspectes relacionats amb les inquietuds que tinguin els joves sobre diferents aspectes quotidians i propers que poden afectar-los.

La darrera setmana, vàrem realitzar les dinàmiques als alumnes de 1r i 3r d’ESO.

A primer d’ESO hem treballat les xarxes socials i l’ús d’internet:

Som conscients de l’ús que fem de les xarxes socials? Que publiquem o que enviem? Aquestes són les preguntes que hem llançat als joves de primer. La majoria ja estan connectats amb diferents aparells electrònics i a diferents xarxes socials.

Hem treballat a través de vídeos de la sèrie Merlí de TV3 i d’un experiment realitzat als EEUU on els joves han pogut veure els perills de comunicar-se a través de les xarxes ( on no saps realment amb qui estàs parlant), i també el perill que poden aportar les nostres publicacions/difusions a les mateixes.
Tots hem d’aprendre com utilitzar les xarxes socials d’una manera correcta, i des de Cerdanya Jove volem que es reflexioni sobre el tema i fomentar l’esperit crític sobre l’ús de les nostres tecnologies.

A tercer d’ESO hem treballat els tipus de relacions:

Que creuen els joves que és una relació normal? És normal controlar a la parella? Creieu que les relacions entre persones del mateix sexe estan normalitzades, o encara ens queda molta feina a fer?

Aquesta dinàmica l’hem treballat a través de les emoticones del whatsapp, on ells havien de marcar amb gomets les parelles que creien que eren una relació normal; i posteriorment amb un videomuntatge i una dinàmica on se’ls hi donaven 4 casos de diferents tipus de relacions i havien de contestar a un seguit de preguntes i obrir debat.

Experiment als EEUU sobre l’ús de les xarxes socials, realment sabem qui hi ha a l’altre costat de la pantalla?

Tipus de relacions a la sèrie Merlí de TV3.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s